מהי התמכרות וכיצד ניתן לטפל בה?

0
288
קרדיט FREEPIK

תחילה, יש לציין כי התמכרות מוגדרת כשימוש בהתנהגות או לחילופין בחומרים מסוימים אשר גורמים לאדם תחושת הנאה רגעית אשר מתבצעת באופן חזרתי ומובילה לתלות פיזית ורגשית באותו חומר או התנהגות. בעת בה מדובר על מכור שידה אינו משגת בין כלל החומרים וההתנהגויות אליהם הוא מכור, ניכר כי אותו אדם יחזיק בתחושת מצוקה קשה אשר מובילה את גופו לרצות לבצע את אותו הדבר שוב, במטרה להקל על אותם תסמיני מצוקה אשר מתלווים לתהליכי הגמילה השונים. מיותר לציין כי במדינת ישראל, ההתמכרות מהווה תופעה קשה אשר באה לידי ביטוי במגוון התמכרויות שונות, בעת בה הנפוצה בהן תהיה התמכרות לסמים. כמו כן, חשוב לומר כי החומר או ההתנהגות לא חייבים להיות הרסניים שכן, בחלק לא קטן מהמקרים ההתמכרות תהיה לשימוש בחומר נפוץ או להתנהגות שנחשבת לגיטימית.

מה גורם להתמכרות?

בימים עברו, הייחוס המרכזי להתמכרויות היה כמו אל פגם או אנשים חלשי אופי. היום ניתן לומר כי נטייה להתמכרות אף עוברת באופן גנטי שכן, בחלק לא קטן מהמשפחות במדינת ישראל קיימת נטייה מוגברת להתמכרות, התמכרות אשר יכולה לבוא לידי ביטוי באוכל, הימורים, אלכוהול, סמים וכיוצא בכך. הנטייה הגנטית תבוא מדי פעם לידי ביטוי בחוסר איזון כימי במוח, אשר מוביל את האדם להתמכר להתנהגויות או לחומרים מסוימים אשר מובילים להפרשה של חומרים מסוימים במוח. נוסף על האמור, חשוב לציין כי לא כל אחד אשר נולד יחד עם נטייה גנטית להתמכרות יהפוך באופן מחייב למכור בשלב מסוים בחייו שכן, להתמכרות גומרים נוספים המתקשרים באופן ישיר לנפש האדם וסביבתו.

כיצד ניתן לטפל בהתמכרות?

ניתן לומר באופן חד משמעי כי להתמכרות יש השפעה הרסנית ביותר על חייו של המכור. אחד ההשפעות ההרסניות ביותר תהיה התלות הפסיכולוגית והרגשית, תלות אשר עלולה להוביל את האדם להזניח תחומים אחרים בחייו כמו עבודה, חיי חברה, זוגיות, לימודים וכיוצא בכך. לאור העובדה כי התמכרויות כאלו ואחרות מייצגות מנגנון רגשי, גמילה מהתמכרויות באופן פיזי לא תמיד תספיק להבטיח כי המכור יחזור לחיים שגרתיים. על מנת להעניק למכור את האפשרות הטובה ביותר להיגמל, ההמלצה המרכזית תהיה לספק עבור מעטפת טיפולית ותומכת, כזו שתעניק לו סיוע נרחב בכל הנוגע למעבר אל תהליך הגמילה הראשוני.

במידה ואתם מעוניינים במעטפת מכילה ורגישה כזו, תוכלו לפנות אל ויקטוריה רנסנס – מוסד רפואי להתמכרויות.