סיור קולינרי בגליל

0
3
קרדיט: unsplash.com

הגליל הוא חבל ארץ עצום בגודלו והוא משמעותית פחות מאוכלס מאזור מרכז הארץ, גוש דן והשפלה. המשמעות היא שאת השטח מכסים שדות חקלאיים מכל הסוגים וכאשר מזמינים סיור קולינרי בגליל בעצם מבטיחים הנאה מהשפעשהצפון מציע. כאשר מגיעים אל מסעדה ותיקה ושורשית או לבית אוכל אחר שיש בו שימוש בחומרי גלם מקומיים בלבד אפשר יהיה להרגיש בכל ביס את הטריות ואת האיכות הגבוהה של התוצרים הסופיים. מהסיבה הזאת סיורי הטעימות והסיורים הקולינריים בצפון בכלל ובגליל בפרט הפכו בשנים האחרונות לפופולריים ומבוקשים מאד בקרב חובבי אוכל, אניני טעם וכל מי שמחפש חוויה ייחודית ויוצאת דופן. הסיורים הקולינרים הפופולריים ביותר בגליל ובצפון הם – בחיפה, עכו, נצרת, צפת, זיכרון, תרשיחא, בכפרים הצ'רקסים והדרוזים ועוד.

איך מתחילים לברר אודות סיור קולינרי בגליל?

מכיוון שכיום הסצנה הקולינרית שוטפת את כל המדינה הרי שצריך לפנות אל מי שיש לו את הידע הנדרש לצורך ארגון סיור קולינרי בגליל ואין בהכרח מדובר במי שיש לו אך ורק התמחות בנושאי אוכל וקולינריה. מורת דרך שהיא מדריכת טיולים עם ניסיון רב יכולה להיות הדמות המתאימה ביותר, שכבר עשתה את שיעורי הבית, מכירה את בעלי המסעדות המבוקשות, את המנות הייחודיות, את שיטות הבישול וההכנה שכמעט ולא רואים כיום וכמובן – תדע לבנות את הסיפורים המרתקים שמסתתרים מאחורי הקלעים ולא תמיד הם ידועים ומוכרים. אלה בדיוק הקריטריונים לסיור קולינרי מוצלח ומיוחד.

ההנאה הגדולה שחווים בסיור כזה

מי שיזמין סיור קולינרי בגליל לא בהכרח גר בסביבה ולכן יהיה מדובר עבורו ביום של שבירת שגרה. נסיעה לאזור הגליל, הכרות עם המדריכה ועם חבל ארץ מרשים ועשיר, סיור מרתק שיש בו טעימות משובחות ממאכלים יוצאי דופן, האזנה לסיפורים מסמרי שיער או כאלה שיש להם גם קשר למקום הגאוגרפי, הכרות עם אנשים שחיים במקום, עוסקים בחקלאות, מסעדנות בוטיק או באוכל ומקפידים על שימוש בחומרי גלם מעולים ועוד. סיור קולינרי הוא לא רק אוכל טעים אלא הרבה יותר מזה ולא בכדי הוא מבוקש מאד.

גילי שולץ, מורת דרך בעלת ניסיון רב מארגנת סיורים קולינריים בגליל ובמקומות רבים בכל רחבי הארץ. מומלץ להתרשם מהסיורים המוצעים, להצטרף וליהנות.