צ'ילי

0
281
credit pixabay

צ'ילי מקסיקני הוא מרכיב עיקרי במתכונים מקסיקניים מסורתיים רבים. ישנם סוגים רבים ושונים של צ'ילי המוכנים במספר דרכים כדי לשפר ולפתח את הטעם של המנות הללו. סוג הצ'ילי שבו משתמשים משתמש תלוי בסוג, לכן חשוב לדעת אילו פלפלי צ'ילי הם הטובים ביותר לכלול עבור כל מתכון. חברת טרז פזוס שיווק בע"מ משווקת מגוון חומרי גלם מהמטבח המקסיקני.

הכל על פלפל צ'ילי מקסיקני

עם יותר מ-60 סוגים המיוצרים במקסיקו, צ'ילי הוא מרכיב בסיסי במטבח המקסיקני. המגוון הרחב של הצ'ילי הזמין בארץ מוסיף מורכבות, עומק וחום לאינספור מנות. ניתן להשתמש בצ'ילי טרי כדי להוסיף צבע, מרקם וחום לכל מנה.

הם נאכלים בדרך כלל גולמיים ורק צריך לשטוף אותם, לנקות אותם ולסלק את הגרעינים לפני ההגשה. פלפלים חריפים מיובשים מוסיפים את טעם החריפות העיקרי למנות כאשר הם נצלים על מחבת פסים, לאחר הסרת הגרעינים. יש גם להשרות אותם במים חמים כחצי שעה לפני השימוש במתכון.

חלפניו

החלפניו, המזוהה ביותר מכל צ'ילי מקסיקני טרי, בעלי מראה ירוק או אדום חלק וחריפות בינונית. אפשר לאכול אותם כפי שהם או ממולאים, כבושים או מטוגנים. לעתים קרובות הם מוגשים שלמים ומפוחמים כמלווה לטאקו.

הבנרו

פלפל צ'ילי חריף קטן, עגול וכתום או אדום. פלפלי הבנרו הם פלפלים חריפים שמוסיפים טעם חריף חזק, לכן יש להשתמש בהם בעדינות בהכנת מתכונים. פלפלי הבנרו מתאימים למכוון מתכונים כמו ממרחים, סלסה, רטבים חריפים וריבות. אפשר גם כבושים או מיובשים, או לשלב בטעמים פירותיים לציפוי חריף-מתוק.

פקווין

צ'ילי פקווין הוא אגוזי והדרי, ומכיל לפחות פי עשרה יותר חריפות מחלפיניו. פלפלי פקווין אפשר למצוא ברטבים חריפים, אבל גם מיובשים והופכים לאבקת צ'ילי שיכולה להעלות את רמת התבלינים של כל מנה. צ'ילי פקווין עשוי להיות קטן, אך אין לזלזל בו. ככל שהפלפל קטן יותר, כך הוא חריף יותר.

מעוניינים להתמחות בבישול מקסיקני?

לחברת טרז פזוס יש ותק של 28 שנים בתחום, ועם חומרי הגלם המקוריים האיכותיים מהמטבח המקסיקני, שתמצאו אצלנו, תוכלו להפוך לשפים מומחים עם שפע מתכונים מעולים של מנות מקסיקניות. חייגו אלינו עוד היום 050-8710076